Megosztás

Több számítógépe van és szeretne mindegyikkel az internetre kapcsolódni? Vagy szeretne a gépek között fájlokat és nyomtatókat megosztani, egyszerűbben fájlokat másolni? Nem tudja, hogy mit jelent az IP cím és nem igazodik ki a bonyolult beállításokban? Semmi gond, hívjon minket és segítünk!

 

Irodai, vagy otthoni hálózat?

Nem mindegy. Egy irodai hálózatban általában több számítógép kapcsolódik egy kiszolgálóhoz, különböző biztonsági előírásoknak megfelelve, ameddig otthon csak pár eszköz kapcsolódik az internetre és általában fontos a Wifi (vezeték nélküli) hálózat is.

 

 

Vezeték nélküli (Wifi) hálózat előnyei

Bele gondolt már abba, hogy egy wifi router telepítésével több vezetékes és vezeték nélküli eszközével tud kapcsolódni az internetre? Mennyivel kényelmesebb a kerti székben üldögélve olvasni a híreket és a céges leveleket? Nem lesz helyhez kötve, bárhonnan elérheti a hálózatát és az internetet.

 

Hálózati biztonság

Mint minden hálózatnak, az Önének is szüksége van a biztonságra. Vezetékes hálozatoknál csak az internet felöl jöhet külső támadás, ameddig a vezeték nélkülinél sokkal egyszerűbben be lehet jutni hálózatunkra, ezért nagyon fontos, hogy szakemberrel végeztessük a lehető legerősebb védelmet nyújtó beállítások elvégzését. Ellenkező esetben illetéktelenek könnyen felcsatlakozhatnak hálózatunkra, használhatják internetünket, ezzel lassítva azt, megnézhetik személyes fájljainkat, levelezésünket, hozzáférhetnek bankkártya adatainkhoz.

 

Hálózati nyomtatás, fájlmegosztás

A költséghatékony üzemeltetés érdekében lehetőségünk van a nyomtatóink hálózatba kötésére, így az összes számítógépünkről el tudjuk érni azokat.
A fájlok megosztásakor lehetőség nyílik, hogy a különböző eszközökön tárolt fájlokat közvetlenül elérjük a többi eszközről is. Ez nagyban megkönnyíti pl. az irodai munkát is, hisz akár többen egyszerre is dolgozhatnak egy feladaton.

 

 

Cégünk vállalja:

  • Intézményi és otthoni hálózatok teljeskörű megtervezését, kivitelezését és üzemeltetését
  • Meglévő hálózatok bővítését, korszerűsítését
  • Routerek teljeskörű beállítását
  • Speciális vezeték nélküli megoldásokat, szállodai hálózat létrehozását
  • Fájlmegosztások konfigurálását
  • Nyomtató szerverek kiépítését

 

Go to top