Kyocera története

ProfileA japán Kyocera vállalatot Dr. Kazuo Inamori alapította, 1959-ben. Eredetileg Kyoto Ceramic Részvénytársaságnak hívták, mely finom kerámiákkal foglalkozott. A cég nagy változásokon, feljődésen ment keresztül az idők folyamán, kifejlesztve a környezetbarát termékeit, azok gyártási módját, az amorf szilícium fényérzékeny hengert, illetve az életminőségre alapuló fókuszt.

A cég 2014-ben nevet változtatott Kyocera Document Solutions Inc.-re, hogy ezzel is jelezze a vásárlók és a piac felé azt, hogy ő nem pusztán egy hardver gyártó, hanem van jövőképe az elektronikus dokumentumkezelés felé tartó világunkban is.
 

 

ECOSYS - A gazdaságos és környezetbarát rendszer

Globális környezeti problémákkal kell szembenéznünk, amire minden embernek felelősségteljesen kell reagálnia. A Kyocera számára megalakulásától, 1959-től kezdve természetes volt, hogy számítástechnikai fejlesztéseit, újításait a környezetre való odafigyeléssel párhuzamban végezze. Ennek eredményeként 1992-ben a világon először oldotta meg a teljes tonerkazetta (fényérzékeny henger, előhívó egység, tonerpor) cserélése nélküli lézernyomtatást. Az ECOSYS technológia szabadalmazott, amorf szilícium bevonatú dobegységet és más hosszú élettartamú alkatrészeket használ, ennek eredményeként az egyetlen kellékanyag, ami szükséges a használat során: maga a tonerpor. Az ECOSYS több mint egy technikai újítás, ez egy szemléletmód, ami a következő tényezőkből áll össze:

 

Gazdaságos (ECOnomy)

A versenyképes árhoz alacsony üzemeltetési költségek társulnak.

Az Ecosys rendszerű készülékek TCO értéke (Total Cost of Ownership, Teljes Tulajdonlási Költség) a saját kategóriáján belül a legalacsonyabb. A TCO tartalmazza a közvetlen (beszerzési ár és laponkénti üzemeltetési költségek), valamint a közvetett üzemeltetési költségeket (karbantartás, energiafogyasztás, fogyó-kopó alkatrészek cseréje és a papírköltség) egyaránt. Nagy szervezetek esetében a nyomtatott és másolt oldalak magas száma nagymértékben megnöveli a kiadásokat, főként azokban az esetkben, ahol a viszonylag drágább, kazettás rendszerû készülékekkel dolgoznak.

A kazetta tartalmazza a dobegységet, az előhívót és a festékanyagot egyszerre, ezeket egy utántöltés esetén együtt dobják ki. A Kyocera kazettamentes technológiája lehetővé teszi azt, hogy az utántöltés valójában is csak a festékanyag pótlását jelentse.

 

Környezetbarát (ECOlogy)

Hatékonyabb energiafelhasználás, alacsonyabb hulladék-kibocsátás és erőforrás szükségletek.

A Kyocera korábbi tapasztalatai a finomkerámiák gyártása terén segítették elő az amorf szilícium bevonatú dob megalkotását, amely a második legkeményebb felülettel rendelkezik a gyémánt után. Apró kerámia részecskék a Kyocera ‘Ecotone’ elnevezésű tonerjeiben folyamatosan csiszolják és kondícionálják a dob felületét nyomtatás közben, ami nagyságrendileg hosszabb élettartamot eredményez.

A nagy szilárdságú bevonat új távlatokat nyit a papírfelhasználás terén is – a 250 g/m2-es súlyú papírok is a bevonat megsértésének lehetősége nélkül alkalmazhatók, a durvább felületű, újrahasznosított papírfajtákkal egyaránt.

A kazettás rendszerű készülékekkel ellentétben az utántöltés során keletkező hulladék mennyisége is jóval alacsonyabb, hiszen csak festékanyag kerül a gépbe, nem kell minden esetben a főalkatrészek és a mechanika egy részét is kidobni.

 

Rendszer (SYStem)

A legmagasabb igényeknek megfelelő minőség, termelékenység és funkciók biztosítása.

A nyomtatók és fénymásológépek általában a vásárlás pillanatában kalkulált munka mennyiségéhez és típusához megfelelően kerülnek kiválasztásra. Mi történik azonban akkor, ha az igények változnak? A Kyocera Ecosys rendszerű gépeihez széleskörű opciós termékskála tartozik, melyekkel a papírkapacitás, a kimeneti lehetőségek és a másolási vagy nyomtatási funkciók is kibõvíthetők. Maguk a készülékek általában már alapkiépítésben is számos "prémium" funkcióval rendelkeznek (pl. hálózati csatoló, PostScript és PCL nyelvek, vonalkódok és számos fontkészlet).

Mindezek következtében a Kyocera eszközök rugalmasan alkalmazkodnak az új igényekhez, ahogyan a munkamenet is változik, illetve jól illeszthetők a folyamatosan fejlődő informatikai infrastruktúrához is.

 

Cégünk 2013-ben kezdte el a Kyocera nyomtatók és multifunkciós termékek forgalmazását, így sok éves tapasztalattal és a teljes termékpalettával állunk megrendelőink rendelkezésére!